ISPANAKLI BÖREK
ıspanaklı börek malzemeleri
1 kg un 2 çorba kaşığı tuz , yaklaşık 1 -1.5 litre ılık su 250 gr tere yağ ve sıvı yağ karışımı
iç malzemesi 500gr ıspanak 2 kaşık yoğurt biraz tuz
Yapılışı
;un, tuz, ılık su ile yumuşak bir hamur tutalım hamuru 2 parçaya ayırıp tek parça dinlenirken elimizdeki hamuru 15 eşit parçaya bölelim böldüğümüz parçaları bezeler haline getirip merdane ile küçük yuvarlaklar açalım açılan bezeleri erittiğimiz yağ ile her bir katını elimizle tek tek yağlayarak üst üstte dizerek tepsi büyüklüğünde açalım
açılan bu 15 katlı bölüm tepsinin alt katı olarak yağlanmış tepsiye kenarları tepsinin kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirilir
Diğer ayırdığımız 15 beze yede aynı işlem yaparak kenarda bekletip dinlenme esasında
ıspanaklı iç malzememizi hazırlayıp alt katın üzerine ıspanakları yayarak yerleştirelim
.Kenarda bekleyen üst katımızı elimize alıp üzerine yerleştirelim üzerini kaplayan hamurumuzun kenarlarını elimizle küçük küçük kıvırarak kapattık tan sonra üzerine kalan yağımızı sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 60 -70 dakika pişirelim sıcak servis yapılır isteğe göre yoğurtla yenir AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder