15 Ocak 2014 Çarşamba

AÇMA

                                              
Malzemeler:

1 kg un
1 su bardağı sıvı yağ
1 kibrit kutusu yaş maya
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı süt      (ılık)
1 yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı çörek otu

İç malzemesi:

300gr yağsız peynir
Yarım demet maydanoz


Yapılışı:


Yarım bardak ılık sütü yaş maya ve 1 kaşık şeker ile bir kâse de kabarmaya bırakılır. Diğer taraftan çukur bir kab içine aldığımız unun içine tuz ve şekeri ilave edelim. Kabaran maya kâsesindekileri unun içine atalım üzerine sıvı yağıda ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra kabımızın üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda kabarmaya bırakalım. Kabaran hamurumuzu küçük bezeler halinde koparıp elimizde yassılaştırdıktan sonra hazırladığımız iç malzememizi içine koyup kapatalım. Yağladığımız tepsiye şekil verdiğimiz hamurları dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ilave edelim. Hazırlamış olduğumuz poğaçaları tepside de biraz dinlendirdikten sonra 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırına koyalım.Sıcak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder