Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 kibrit kutusu yaş maya
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı süt (ılık)
1 yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı çörek otu
İç malzemesi:
300gr yağsız peynir
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Yarım bardak ılık sütü yaş maya ve 1 kaşık şeker ile bir kâse
de kabarmaya bırakılır. Diğer taraftan çukur bir kab içine aldığımız unun içine
tuz ve şekeri ilave edelim. Kabaran maya kâsesindekileri unun içine atalım
üzerine sıvı yağıda ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra
kabımızın üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda kabarmaya bırakalım.
Kabaran hamurumuzu küçük bezeler halinde koparıp elimizde yassılaştırdıktan
sonra hazırladığımız iç malzememizi içine koyup kapatalım. Yağladığımız tepsiye
şekil verdiğimiz hamurları dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısını sürüp
çörek otu ilave edelim. Hazırlamış olduğumuz poğaçaları tepside de biraz
dinlendirdikten sonra 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırına koyalım.Sıcak
servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder