- Malzemeler:
- Oda
ısısında yumurta: 6 adet
- Şeker: 1 su bardağı+ 3 yemek kaşığı
- Sıvıyağ: 3/4 su bardağı
- İnce
rendelenmiş havuç: 3 adet orta boy
- Un: 2,5- 3 su bardağı
- Kabartma
tozu: 1 paket
- Vanilya: 1/2 paket
- İri kıyılmış
Ceviz içi: 1/2 su bardağı
- Kuş
Üzümü: 1/2 su bardağı
Yapılışı:
- Yumurtaları
ve toz şekeri yüksek devirde kabarana kadar mikserle çırpın.
- Sıvıyağı
ince akıtarak çırpmaya devam edin.
- Havuçları
ilave edip tekrar karıştırın.
- 2
buçuk su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışımın üzerine eleyin.
- Ceviz
içi ve kuş üzümlerini de ilave edip tahta kaşıkla unu yedirene kadar
karıştırın.
- Kek
hamuru çok akıcı kıvamda ise yarım su bardağı daha un ekleyip karıştırın.
- Tercihen
katı yağ ile yağlanıp unlanmış kek kalıbınıza hamuru aktarın.
- Önceden
ısıtılmış 170c dereceli fırında içi iyice pişip üstü kızarana kadar
pişirin.
- Kürdan batırıp temiz çıktığında kekinizin içi
pişmiş demektir. Biraz ılındıktan
sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Pişme Süresi: 45 dakika
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder