15 Ocak 2014 Çarşamba

BIÇAK TATLISI

                                        

Malzemeler:

1 kâse eritilmiş tere yağ
1 kâse sıvı yağ
1 kâse süt   (kaynamış)
 3 bardak Un
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
1 kâse ceviz


Şerbet:
4 bardak şeker
3 bardak su

Şerbet ve tatlı ikisi de sıcak olacak.

Yapılışı:
Derin tencere içine tereyağı, sıvıyağ, süt konarak ısıtılır hatta kaynatılır karışıma un ilave edilir helva kıvamını bulan karışımın üzerine ılındıktan sonra yumurta kırılarak tencerede yedirilir. Sıcak karışıma cevizler ilave edilip fırın tepsisine incecik 1sm kalınlığında yayılır. Sıcak fırında 25–30 dakika pişirilir. Pişen hamurun üzerine sıcak şerbet ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Soğuk servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder