15 Ocak 2014 Çarşamba

KİFLE

                                        
 Malzemeler:
250gr margarin
250gr peynir
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 yumurtanında sarısı üzerine
Un
Çörek otu
Kabartma tozu
1çay kaşığı tuz


Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine peynir, yoğurt,yumurta tuz ilave edilir.
 Üzerine un ve kabartma tozu konulup hamur hale getirilir. Yoğurduğumuz hamuru ikiye ayırıp bir parçasını kabımızın içinde beklemeye bırakıp, diğer parçamızı merdane ile açıp önce 4 parçaya daha sonra 8 eşit parçaya kesip oluşturduğumuz üçgen parçalardan her birini teker teker dıştan merkeze doğru sarıp,  yağlanmış tepsiye ay şeklinde kıvırarak dizilir. Diğer kenarda bıraktığımız hamura da aynı işlem yapılır. Tepsideki kiflelerimizin üzerine yumurta sarısı sürülüp üzerine çörek otu serpilip  önceden 200 derecedeki  ısıtılmış fırınımıza konur.Sıcak servis edildiği gibi soğukken de yenilebilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder