250gr margarin
250gr peynir
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 yumurtanında sarısı üzerine
Un
Çörek otu
Kabartma tozu
1çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine peynir, yoğurt,yumurta
tuz ilave edilir.
Üzerine un ve kabartma
tozu konulup hamur hale getirilir. Yoğurduğumuz hamuru ikiye ayırıp bir
parçasını kabımızın içinde beklemeye bırakıp, diğer parçamızı merdane ile açıp
önce 4 parçaya daha sonra 8 eşit parçaya kesip oluşturduğumuz üçgen parçalardan
her birini teker teker dıştan merkeze doğru sarıp, yağlanmış tepsiye ay şeklinde kıvırarak dizilir.
Diğer kenarda bıraktığımız hamura da aynı işlem yapılır. Tepsideki
kiflelerimizin üzerine yumurta sarısı sürülüp üzerine çörek otu serpilip önceden 200 derecedeki ısıtılmış fırınımıza konur.Sıcak servis
edildiği gibi soğukken de yenilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder