Malzemeler:
250 gr tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (üzerine)
Yapılışı:
Eritilen margarin, şeker yoğurt, sıvıyağ hepsi birlikte bir
kab içersinde karıştırılır.
Üzerine un, mahlep, kabartma tozu ve tuz ilave edilir.
Yumuşak Hamur haline getirilir hamur haline getirilen karışım küçük parçalar
halinde koparılıp tahmini 18–20 sm uzunluğunda kalem şeklinde açılıp ikiye
katlayıp bükülür ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür
ve 180 derecede sıcak fırına konur. Pişen tuzlu
çatallar isteğe bağlı sıcak servis edilir. Pişme süresi 25- 30
dakikadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder