15 Ocak 2014 Çarşamba

ÇATAL


      
Malzemeler:

250 gr tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
  Aldığı kadar      un
1 yumurta sarısı (üzerine)




Yapılışı:

Eritilen margarin, şeker yoğurt, sıvıyağ hepsi birlikte bir kab içersinde karıştırılır.
Üzerine un, mahlep, kabartma tozu ve tuz ilave edilir. Yumuşak Hamur haline getirilir hamur haline getirilen karışım küçük parçalar halinde koparılıp tahmini 18–20 sm uzunluğunda kalem şeklinde açılıp ikiye katlayıp bükülür ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derecede sıcak fırına konur. Pişen tuzlu  çatallar isteğe bağlı sıcak servis edilir. Pişme süresi 25- 30 dakikadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder