Malzemeler:
1 adet pişmiş ekmek kadayıfı
20 su bardağı su =4 lt
2 fincan şeker
2 kaşık su
Kaymak
Tepsi çapı 52 s
Yapılışı:
Küçük bir tava içinde şeker ve su karamelize edilir. Diğer
taraftan derin bir tencere içine su ve şeker kaynamaya bırakılır. Karamelize
edilen şeker şerbet suyuna ilave edilir. tenceredeki şerbetimiz kaynamaya
başladıktan 2-3 dakika sonra ateşten alınır derin tepsi içine koyduğumuz kuru
ekmek kadayıfının üzerine dökülür.Üzerini kaplayacak büyüklükteki bir tepsi ile
kapatıp şerbetin çekmesi beklenir.yaklaşık20 dakika.Daha sonra şerbeti içmiş ve
şişmiş olan ekmek kadayıfı
Büyük ocağa alınır mümkünse tepsinin altında iki ocak birden
orta hararette yaklaşık 1 saat boyunca şerbeti sürekli üzerine aktarılıp
pişmesi sağlanır. Pişen ve şerbeti koyulaşan ekmek kadayıfı ocaktan alınıp
soğumaya bırakılır. Arasına ya da üzerine kaymak konup servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder