15 Ocak 2014 Çarşamba

EKMEK KADAYIFI

                                         

Malzemeler:
1 adet pişmiş ekmek kadayıfı
1,5 kg şeker
20 su bardağı su =4 lt
2 fincan şeker
2 kaşık su
Kaymak

Tepsi çapı 52 s



Yapılışı:
Küçük bir tava içinde şeker ve su karamelize edilir. Diğer taraftan derin bir tencere içine su ve şeker kaynamaya bırakılır. Karamelize edilen şeker şerbet suyuna ilave edilir. tenceredeki şerbetimiz kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ateşten alınır derin tepsi içine koyduğumuz kuru ekmek kadayıfının üzerine dökülür.Üzerini kaplayacak büyüklükteki bir tepsi ile kapatıp şerbetin çekmesi beklenir.yaklaşık20 dakika.Daha sonra şerbeti içmiş ve şişmiş olan ekmek kadayıfı
Büyük ocağa alınır mümkünse tepsinin altında iki ocak birden orta hararette yaklaşık 1 saat boyunca şerbeti sürekli üzerine aktarılıp pişmesi sağlanır. Pişen ve şerbeti koyulaşan ekmek kadayıfı ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Arasına ya da üzerine kaymak konup servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder