15 Ocak 2014 Çarşamba

AYICIKLI KURABİYE


Malzemeler:
1 yumurta sarısı (akı üzerine
125gr tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
 Aldığı kadar un         
1 çay kaşığı tuz
Şekil çıkartmak içinde kalıp

Yapılışı:
Margarin bir kaba konup eritilir, ılık hale getirilip üzerine sıvı yağ, yoğurt,konulup karıştırılır.
Üzerine un ile birlikte kabartma tozu ve tuz ilave edilir. Hamur yumuşak kıvamda iken ikiye bölünür. İlk parçası sert bir zeminde merdane ile yaklaşık 7mm kalınlığında açılır. Elimize aldığımız ayıcık şekilleri ile hamuru kesmeye başlayıp zeminden kaldırmak için bıçak yardımı ile kaldırdığımız şekilleri yağlanmış tepsiye koyup diğer ayırdığımız hamur parçasına da aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim. Üzerine yumurta akını sürüp önceden ısıtılmış fırına pişmeye bırakabiliriz. Pişen ayıcıklı kurabiyelerimizi sıcak da servis edebiliriz.Afiyet olsun



Okula giden çocuklarımızın beslenme çantalarına, misafirimize çok kolaylıkla ikram edebileceğimiz bir kurabiyedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder