Malzemeler:
1 yumurta sarısı (akı üzerine
125gr tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Şekil çıkartmak içinde kalıp
Yapılışı:
Margarin bir kaba konup eritilir, ılık hale getirilip
üzerine sıvı yağ, yoğurt,konulup karıştırılır.
Üzerine un ile birlikte kabartma tozu ve tuz ilave edilir.
Hamur yumuşak kıvamda iken ikiye bölünür. İlk parçası sert bir zeminde merdane ile
yaklaşık 7mm kalınlığında açılır. Elimize aldığımız ayıcık şekilleri ile hamuru
kesmeye başlayıp zeminden kaldırmak için bıçak yardımı ile kaldırdığımız
şekilleri yağlanmış tepsiye koyup diğer ayırdığımız hamur parçasına da aynı
işlemi yapıp tepsiye dizelim. Üzerine yumurta akını sürüp önceden ısıtılmış
fırına pişmeye bırakabiliriz. Pişen ayıcıklı kurabiyelerimizi sıcak da servis
edebiliriz.Afiyet olsun
Okula giden çocuklarımızın beslenme çantalarına,
misafirimize çok kolaylıkla ikram edebileceğimiz bir kurabiyedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder