Malzemeler:
250gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
5 -6 adet elma
4 çbk tarçın
1 su bardağı fındık
yada ceviz
1,5 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Derin bir kab içinde oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağ,
yoğurt,ve sıvıyağ hepsi birlikte iyice karıştırılır.Karışımın üzerine un ve
kabartma tozu ilave edilir.Karışım hamur
haline gelince üzeri örtülüp buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye
bırakılır.Diğer tarafta elmalar rendelenir ( elmalar isteğe bağlı olarak çekirdekleri
çıkartılıp kabukları ile birlikte rondodan geçirilebilir) üzerine tarçın, ceviz
ve şeker ilave edilip ocakta 10 dakika kadar pişirilir.Soğumaya bırakılır.Buzdolabındaki
hamurumuzu alıp 3 parçaya ayıralım. Ayırdığımız 2 parça hamuru pişireceğimiz
tepsiye elimizle bastırarak ince bir tabaka halinde yayalım. Diğer 1 parça
hamurumuzu biraz daha un yedirip sert ve kuru olmasını sağlayalım. Tepsiye
yaydığımız hamurun üzerine elmalı iç malzememizi koyalım. Önceden ayırdığımız 1
parça sert hamurumuzu rende yardımı ile tepsimizin her tarafını kaplayacak
şekilde rendeden geçirerek üzerine serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 200
derecedeki fırında yaklaşık 40–45 dakika pişirelim. İsteğe bağlı olarak pişen
elmalı tartımızın üzerine pudra şekeri eleyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder